2 december 1976: John Rep weigert de bank bij Valencia

Als een voetballer ontevreden is, gaat hij klagen. Maar in 2015 haalt een voetballer het niet in zijn hoofd openlijk zijn buitenlandse train...

Als een voetballer ontevreden is, gaat hij klagen. Maar in 2015 haalt een voetballer het niet in zijn hoofd openlijk zijn buitenlandse trainer af te zagen. In de jaren '70 wordt er nog niet zo nauw gekeken op een 'katje' meer of minder. En zeker niet bij John Rep. Een open boek in die jaren. Zeker als er met 6-1 van Barcelona wordt verloren en Reppie mag niet meedoen, zijn de rapen gaar. "Ach, op tactisch gebied begrijpt hij er niets van."



John Rep mag in 1976 los in de Telegraaf. Voor onderstaande monoloog wordt je nu door de gemiddelde buitenlandse club naar het 3e team verwezen en op de transferlijst gezet. In 1976 is er kennelijk nog geen angst dat een alerte lokale journalist het verhaal vertaalt. Ook van Google translate heeft nog niemand dan nog gehoord.

Rep poseert op de tribune van Valencia. Het is een bijzonder plaatje. Retro Rep -zoals hij er uitziet, zou hij in 2015 niet opvallen- zit op een rieten stoeltje. Zo te zien is de hele tribune getooid met rieten stoeltjes. Het zou vandaag de dag niet meer kunnen. Zouden de stoeltjes niet op het veld liggen, dan werden ze wel meegenomen naar huis. Wie wil er nu geen rieten stoeltje van zijn favoriete club?

Johnny Rep was niet van de partij tegen Barcelona. Niet geblesseerd, maar wel gepasseerd. Door de Zuidamerikaanse trainer Herberto Herrera was „Reppie"achteloos aan de kant geschoven. "En dat pik ik niet," liet Rep aan iedereen weten. 

Rep heeft veel problemen met de tactische vermogens van zijn trainer. Rep: "Man schei uit, weet je hoe lang we in trainingskamp zijn geweest voor die wedstrijd tegen Barcelona? Bijna vier dagen. Ik ben drie nachten van huis geweest. En of je nu thuis of uit speelt, hij is gek van trainingskampen. Zelfs na de wedstrijd op zondag gaan we tot de volgende dag weer terug in een trainingskamp. Mesjoche toch!"

"En ach, op tactisch gebied begrijpt hij er niets van. Al weken probeer ik hem duidelijk te maken dat Valencia op dit moment niet verdedigend kan spelen. Daar hebben we eenvoudig geen verdedigers voor. Tegen Barcelona gooide hij mij eruit omdat hij alleen met Diarte en Kempes in de spits wilde spelen."

"Diarte heeft tot nog toe 12 doelpunten gemaakt, Kempes, een Argentijn, negen stuks en ik nog maar één. Maar er moet tenslotte ook iemand zijn die de ballen geeft, nietwaar? Op het middenveld is er niemand die dat kan. Daarom willen ze nu Bonhof bij Borussia Mönchengladbach weghalen. Maar die mag voorlopig toch niet spelen omdat Valencia met Kempes en mij al over twee buitenlanders beschikt. Nu willen ze Kempes met een Spaans meisje laten trouwen, maar daar heeft hij geloof ik geen trek in." 

"Zondag tegen Hercules Alicante speel ik gewoon weer. Dat is me min of meer toegezegd. En ik had ook niet anders verwacht. Maar met Heirera zal ik het wel nooit kunnen vinden. Op de training doen we elke dag hetzelfde. Geen variatie en dat ontneemt natuurlijk de spelvreugde. Je rommelt maar wat aan en dat kan natuurlijk niet als je een rol van betekenis in de competitie wil spelen."


"Nu willen ze Kempes met een Spaans meisje laten trouwen, maar daar heeft hij geloof ik geen trek in."


"Ik probeer daar met de trainer over te praten, maar vind geen gehoor. Vandaar dat ik een beetje baal. Maar je voelt wel, dat je natuurlijk de volgende keer als trainer niet weer met 6-1 kan verliezen. Want dan zetten ze je zo op straat, daar zijn ze hier vlot mee".
De situatie tussen Rep en trainer Herrera is in Spanje al vergeleken met de geruchtmakende controverse tussen Cruyff en Weisweiler. Rep: "Zo erg is het niet, maar ik vind het normaal als een trainer uit Paraguay ook eens luistert naar een voetballer uit Holland. Waarom niet? Maar Herrera is verschrikkelijk eigenwijs. En misschien kost hem dat straks zijn kop wel."

Bron: De Telegraaf

COMMENTS

Naam

1977,24,Beeldspraak,13,Blog,8,Buiten de 16,7,Cruyff,1,Dossier Doping,3,Event,1,Flets oranje,1,Historisch,12,Jaaroverzicht,105,Maandoverzicht,13,Motorsport,3,Mundial78,3,Sporters,29,Sporthistorie,81,Sportkroniek,16,Sportvandaag,162,Tennis,1,Thema,2,Top 5,24,Uitgelicht,200,Video,9,Voetbal,4,Wieiswie,6,Wielrennen,3,Winterspelen,3,Zomerspelen,4,
ltr
item
De Sportkroniek: 2 december 1976: John Rep weigert de bank bij Valencia
2 december 1976: John Rep weigert de bank bij Valencia
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz2TVOB50n38VJx0Vjs_a_gv-oUN9SFvSdOTS4OHsr3Fe8elvPrWPWJ2ks6Ur4GmvYKNWqeESylTYv21aHb1W5G9wwNvgYv-TlEnsQ0b6orpD5mmcjBxynv2_4W_0e62m-OXRcq1QvzP8/s1600/Schermafbeelding+2015-01-14+om+23.25.41.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz2TVOB50n38VJx0Vjs_a_gv-oUN9SFvSdOTS4OHsr3Fe8elvPrWPWJ2ks6Ur4GmvYKNWqeESylTYv21aHb1W5G9wwNvgYv-TlEnsQ0b6orpD5mmcjBxynv2_4W_0e62m-OXRcq1QvzP8/s72-c/Schermafbeelding+2015-01-14+om+23.25.41.png
De Sportkroniek
https://sportkroniek.blogspot.com/2016/12/2-december-1976-john-rep-weigert-de.html
https://sportkroniek.blogspot.com/
https://sportkroniek.blogspot.com/
https://sportkroniek.blogspot.com/2016/12/2-december-1976-john-rep-weigert-de.html
true
8020312625419342388
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy