Top 5: Noodweer! Regen, hagel en bliksem tijdens de wedstrijd

Er schijnt vanmiddag noodweer aan te komen in de Alpen.  Regen, storm en onweer zorgt altijd voor heroische sport. Sportkroniek zette de top...

Er schijnt vanmiddag noodweer aan te komen in de Alpen.  Regen, storm en onweer zorgt altijd voor heroische sport. Sportkroniek zette de top 5 wedstrijden op een rijtje met het grootste noodweergehalte.

riding in the rain

1987: Real Zaragoza-Ajax

Ajax speelt in de halve finale van de Europa Cup II. Real Zaragoza was de tegenstander. Johan Cruijff de coach. Het veld was totaal doorweekt zodat de wedstrijd lijkt op een waterballet. Cruijff weet daar wel raad mee. "Alles hoog voor de pot" zegt Cruijff. Ajax wint dan ook met 3-2. 


1988: De Passo di Gavia

Het is 5 juni 1988 wanneer in de Giro d’Italia de veertiende etappe verreden wordt. De weg voert over de ruim 2600 meter hoge passo di Gavia. In het dal regent het flink, eenmaal op de berg gaat de regen over in sneeuw. 

Johan van der Velde is ontsnapt, komt als eerste op de top aan, maar fietst met korte broek en korte mouwen door de kou. In de afdaling raakt hij onderkoeld, stapt in een busje en wordt ingehaald door Erik Breukink en Andy Hampsten. 

Breukink zal uiteindelijk de etappe winnen, Hampsten wint de Giro. Aan de finish is het een chaos met verkleumde, soms huilende renners. Van der Velde later: "Ik ben in een busje gestapt van wielretoeristen. Een vrouw bood me cognac aan. Ik heb dat flesje in één teug leegedronken.


1987: De touretappe naar Blacgnac

Rolf Gölz zegeviert in Blagnac. De Duitser heeft op weg naar Blagnac echter het nodige moeten doorstaan.Het regent zo hard dat de regen op een gegeven moment tot aan de enkels staat.  

1974: Het WK in Duitsland

De zomer van 1974 is erg nat. Ook het WK in Duitsland heeft last van de slechte weersomstandigheden. Nederland speelt in de stromende regen tegen Argentinië. Toch laat Nederland zich niet afleiden door het noodweer. 

Vooral in de tweede helft, toen de regen met bakken naar beneden kwam speelde Nederland op zijn best. De Nederlandse spelers vonden elkaar blindelings in het meest complexe samenspel. De linies sloten feilloos op elkaar aan. Dit alles onder voortdurende en intelligente positiewisselingen, waar alleen de nagenoeg werkloze keeper Jongbloed buiten bleef. 

Argentinië kwam er negentig minuten niet aan te pas, vooral niet tegen het fantastische middenveld Jansen-Van Hanegem-Neeskens. Nederland wint uiteindelijk met 4-0. Legendarisch is ook de wedstrijd West-Duitsland - Polen in 1974 waar het veld totaal onder water is gelopen. De Duitse brandweer moet eraan te pas komen om het overtallige water uit de wolkbreuk af te voeren.


2003: Meest chaotische Formule 1-race ooit

Eén van de opvallendste races ooit werd in 2003 verreden. Een race die ontsiert wordt door zware regenval en veel crashes. In de vijftigste ronde rijdt Giancarlo Fischichella plots op een tweede plaats rond, en haalt leider Raïkonnen zienderogen in. In de 53ste ronde maakt de Fin een foutje en de Italiaan neemt dankbaar over. 

Achter hen gaat het mis met eerst Mark Webber als die zijn wagen stukrijdt tegen de muur. Fisichella kan de brokstukken nog ontwijken, Raïkonnen ook, maar Alonso crasht over een wiel dat in het midden van de baan ligt en knalt hard tegen dezelfde muur. 

De race wordt stopgezet, maar wie heeft nu gewonnen ? Het reglement zegt dat de winnaar minstens één volledige ronde op koppositie moet hebben afgelegd op het moment dat de rode vlag wordt uitgehangen. De grote vraag was of Fisichella wel degelijk de finishlijn al gepasseerd was. 

Raïkonnen wordt op het hoogste podiumplaatsje gezet, met als tweede Fisichella. Uiteindelijk wordt een week na de race beslist dat niet Raïkkonenn maar Fisichella de race had gewonnen, meteen de eerste overwinning voor Fisichella en tevens de laatste voor Jordan

COMMENTS

Naam

1977,24,Beeldspraak,13,Blog,8,Buiten de 16,7,Cruyff,1,Dossier Doping,3,Event,1,Flets oranje,1,Historisch,12,Jaaroverzicht,105,Maandoverzicht,13,Motorsport,3,Mundial78,3,Sporters,29,Sporthistorie,81,Sportkroniek,16,Sportvandaag,162,Tennis,1,Thema,2,Top 5,24,Uitgelicht,200,Video,9,Voetbal,4,Wieiswie,6,Wielrennen,3,Winterspelen,3,Zomerspelen,4,
ltr
item
De Sportkroniek: Top 5: Noodweer! Regen, hagel en bliksem tijdens de wedstrijd
Top 5: Noodweer! Regen, hagel en bliksem tijdens de wedstrijd
http://farm9.staticflickr.com/8201/8184064326_77b1921cb1.jpg
De Sportkroniek
https://sportkroniek.blogspot.com/2015/07/top-5-noodweer-regen-hagel-en-bliksem.html
https://sportkroniek.blogspot.com/
https://sportkroniek.blogspot.com/
https://sportkroniek.blogspot.com/2015/07/top-5-noodweer-regen-hagel-en-bliksem.html
true
8020312625419342388
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy